Βασίλειος
Δασκαλόπουλος

Advisor to BoD.

Ο Βασίλειος Δασκαλόπουλος είναι Σύμβουλος του Δ.Σ. της Pitch από τον Ιανουάριο 2018.

 

Έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Asset Ogilvy Public Relations, από το 2010 έως το 2016. Κατά τη διάρκεια των δεκαεπτά ετών με την εταιρεία, μετέτρεψε ένα μικρό γραφείο το 1999 σε μια επιτυχημένη εταιρεία Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στην αγορά, όσον αφορά τα επαγγελματικά της επιτεύγματα.

 

Εντάχθηκε στην Ogilvy το 1999 και ίδρυσε την Ogilvy Public Affairs στην Ελλάδα, δημιούργησε Υπηρεσίες Διαχείρισης Κρίσεων, ΕΚΕ, Υγείας και Ιατρικών Θεμάτων στην εταιρεία, προερχόμενος από μια καριέρα ως σύμβουλος πολιτικής επικοινωνίας. Συγκεκριμένα, από το 1993 έως το 1999 διετέλεσε Επικεφαλής Στρατηγικός Σύμβουλος σε τέσσερις διαφορετικούς Κυβερνητικούς Εκπροσώπους (Υπουργείο Τύπου και Πληροφόρησης) και στην Ελληνική Κυβέρνηση ενώ ήταν σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας σε πολλές πολιτικές εκστρατείες σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Οι υποχρεώσεις του περιλάμβαναν την ανάλυση πληροφοριών και την αξιολόγηση δημοσκοπήσεων, την πολιτική ανάλυση, την προετοιμασία και υλοποίηση της πολιτικής και επικοινωνιακής στρατηγικής αρχιτεκτονικής. Από το 1999 έως και το 2010 ο Βασίλειος διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Asset Ogilvy Public Relations με ειδίκευση στην Εταιρική Επικοινωνία, τις Δημόσιες Υποθέσεις, τη Διαχείριση Κρίσεων, τη Στρατηγική ΕΚΕ, την Επικοινωνία Υγείας και Ιατρικών Θεμάτων, τη Στρατηγική Ψηφιακών και Κοινωνικών Μέσων και την Πολιτική Επικοινωνία.

 

Ο Βασίλειος εργάστηκε για πελάτες όπως οι ΟΤΕ, COSMOTE, Kraft Foods International, Mattel, Roche, Olvos / Galenica, HSBC, TEVA, PASAL, Citibank, Boehringer- Ingelheim, Minoan Lines, Lenovo, ALCAN, SAMSUNG, Χαλυβουργική, Wikipedia, Abbvie και αρκετές “blue chip” και μικρότερες εταιρείες.

Στην πολιτική επικοινωνία έχει εργαστεί ως επικεφαλής Πολιτικής Στρατηγικής και επιτυχημένος υπεύθυνος εκστρατείας για πολλές εθνικές εκστρατείες κυβερνητικών και κομμάτων της αντιπολίτευσης.

 

Ο Βασίλειος είναι επίσης γνωστός για την εξαιρετικά αποτελεσματική στρατηγική προσέγγισή του στη Διαχείριση Κρίσεων, τις δεξιότητες τακτικής και τα εξαιρετικά αποτελέσματα. Έχει διαχειριστεί επιτυχώς ένα από τα χειρότερα ατυχήματα πλοίου της χώρας, το «Σαμίνα» για τις Minoan Lines (2001). Ένα case study-ορόσημο, το οποίο έχει παρουσιάσει συχνά στο Ινστιτούτο Επικοινωνίας.

 

Ο Βασίλειος είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης (Βοστώνη) και κατέχει μεταπτυχιακό στην Πολιτική (Διεθνείς Σχέσεις, Συγκριτική Πολιτική) και Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Northeastern.

 

Το έργο του Βασίλειου έχει κερδίσει πολλά βραβεία στην επικοινωνία. Το έργο του έφερε το πρώτο βραβείο Grand Ermis στην ιστορία της Asset Ogilvy PR.

 

Έχει επίσης διδάξει Πολιτική Επικοινωνία στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και είναι μέλος του Ινστιτούτου Επικοινωνίας όπου διδάσκει συχνά σε σεμινάρια Στρατηγικής, Εταιρικής Επικοινωνίας, Διαχείρισης Κρίσεων, Δημοσίων Υποθέσεων και Πολιτικής Επικοινωνίας και Στρατηγικής.

 

Ο Βασίλειος Δασκαλόπουλος είναι συγγραφέας πολιτικών άρθρων σε ελληνικές εφημερίδες και σχολιασμού στην ελληνική τηλεόραση και το ραδιόφωνο, αλλά και σε ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με την ελληνική και αμερικανική εκλογική πολιτική.