Σοφία
Κουρεντή

Account Associate.

Η Σοφία Κουρεντή εντάχθηκε στην ομάδα της Pitch ως Account Associate τον Σεπτέμβριο του 2020.

Σήμερα, η Σοφία χειρίζεται το γραφείου Τύπου πελατών που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων, με τις αρμοδιότητές της να αφορούν στη σύνταξη και διανομή Δελτίων Τύπου, τη διαδικασία monitoring, αξιολόγησης και reporting της δημοσιότητας, τη χαρτογράφηση του ελληνικού μιντιακού τοπίου και την επικοινωνία με δημοσιογράφους, καθώς και τον χειρισμό του native πλάνου δημοσιότητας των πελατών.

Η Σοφία συμβάλλει επίσης στη συγκρότηση προτάσεων επικοινωνίας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Ακόμη, στις δραστηριότητές της περιλαμβάνονται η πραγματοποίηση intelligence research και stakeholders mapping. Τα καθήκοντά της περιλαμβάνουν επίσης την υποστήριξη ενεργειών crisis communication.

Επιπλέον, υποστηρίζει τη διοργάνωση συνεντεύξεων Τύπου και εταιρικών εκδηλώσεων, συμμετέχοντας σε όλα τα στάδια σχεδιασμού και υλοποίησης.

Η Σόφια χειρίζεται ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο πελατών, το οποίο ενδεικτικά περιλαμβάνει τους: ΔΕΣΦΑ, LeasePlan Hellas, Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, Hewlett Packard Enterprise (HPE), British American Tobacco Hellas, το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (IENE).

Πριν από την Pitch, η Σόφια εργάστηκε για την V + O Communication και την Asset Ogilvy, χειριζόμενη λογαριασμούς τόσο στον τομέα του Brand όσο και του Corporate PR, καθώς επίσης και σε projects Public Affairs. Από το 2016, όταν άρχισε να εργάζεται ως Account Executive, έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας, των αμυντικών εξοπλισμών, των αερομεταφορών, των FMCGs, του fintech, των υποδομών, του τουρισμού κ.α., υποστηρίζοντάς τους σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από το γραφείο Τύπου και τη διοργάνωση εκδηλώσεων μέχρι την εκπόνηση intelligence reports και crisis communications.

Η Σοφία  έχει ολοκληρώσει πρακτική άσκηση στην Advocate Burson-Marsteller και τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην UNESCO, στο Παρίσι.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Πολιτική και Κοινωνική Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο Paris 1 Panthéon-Sorbonne και πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά καθώς και Γερμανικά.